Bestillings Telefon

815 22 815


Hverdager: Kl. 8:00-20:00

Lørdager og Søndager:

Kl. 09:00-18:00

Viktig info ved bestilling

Pass og visum

For de fleste land utenfor Schengen må passet være gyldig 6 måneder etter hjemkomst. Passet må være skadefritt for at det skal være gyldig. Sørg for at passet er oppbevart i safe eller låst koffert om du ikke bærer det med deg. Barn må ha eget pass. Reisende med andre pass enn ordinære norske pass må selv undersøke om de trenger visum for innreise. Reisende som ikke er norske statsborgere, som har norsk fremmedpass samt norske statsborgere som er født under en annen nasjonalitet, må selv undersøke om de behøver visum og sørge for å ha gyldig innreisetillatelse til ferielandet. Det søkes gjennom vedkommende lands ambassade/konsulat. Opplysninger om visum og utenlandske ambassader/konsulater i Norge fås ved henvendelse til Utenriksdepartementet, og på deres hjemmeside. Detur tar forbehold om endringer og henviser til respektive lands ambassade/konsulat og Utenriksdepartementet, som til enhver tid er oppdatert.

Tunisia

Visum kreves ikke for norske statsborgere. Pass må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Tunisias ambassade i Oslo tlf. 22 41 72 00.

Tunisiske myndigheter har vedtatt en ny lov om innføring av en turistskatt for alle reisende til Tunisia som ikke har tunisisk statsborgerskap. Loven er gjeldende fra 1 oktober 2014.

Ved utreise fra Tunisia etter den 1 oktober 2014 må alle reisende som ikke er tunisiske statsborgere betale en skatt til Tunisiske myndighet pålydende 30 Tunisiske Dinarer (tilsvarer € 13 eller ca. 108 norske kroner). Når skatten er betalt får man et klistremerke/frimerke som limes inn i passet og fremvises grensekontrollen.

* Hvor kan man betale denne skatten og få merket? På Monastirs flyplass ved hjemreise.

* Hvem må betale denne skatten? Alle som ikke er fastboende i Tunisia og har tunisisk statsborgerskap, unntatt tunisiske statsborgere bosatt i utlandet.

* Hva slags valuta kan skatten betales med? Kun i kontanter med lokal valuta (Tunisiske Dinarer). 

Tyrkia

Visum til Tyrkia kjøpes før man reiser. Det gjør du på www.evisa.gov.tr. Prisen er 20 USD per person og du betaler online med kort og får visumet med en gang. Det MÅ printes og tas med når du skal reise. Norske pass MÅ være gyldige i minst 6 måneder fra ankomstdato. Det kreves visum for opphold inntil 90 dager for reisende med norsk pass. Visumet kan kun betales med Euro eller US Dollar. For opphold over 90 dager må du selv søke om visum. Opplysningene gjelder for norske statsborgere som er født i Norge. 

Både ordinære pass (røde) og nødpass (oransje) kan benyttes for å søke om e-visa. Skal man reise med nødpass og søke om e-visa så må man velge «Ordinary» som kategori for pass.
Passet (uansett om det er ordinært pass eller nødpass) må ha en gyldighetstid på minimum 6 måneder, eller lengre, fra innreisedato til Tyrkia.

Hvis du har reisebevis for flyktninger (grønt) må du søke om visum på vanlig måte via den tyrkiske ambassade i Oslo og kan ikke benytte denne e-visa løsningen. Man må søke om visum på den tyrkiske ambassaden i god tid før avreise. For mer informasjon klikk her»

Tyrkias ambassade i Oslo tlf. 22 12 87 60

Egypt

Visumplikt for nordiske statsborgere. Visumet kan kjøpes av Detur og koster 190,- per person og gjør at man slipper å stå i kø på flyplassen ved ankomst. Visumet deles ut på flyreisen til Egypt. NB: Om man skal bestille transfer så må man forhåndsbestille visum av oss, da transferbussen ikke venter på de som skal kjøpe visum på flyplassen. Passet må være gyldig 6 måneder etter hjemkomst. Egypts ambassade i Oslo tlf. 23 08 42 00.

Hellas

Visum kreves ikke for norske statsborgere. Ambassade, tlf. 22 44 27 28.

Thailand

Visum kreves ikke for norske statsborgere for besøk inntil 30 dager. Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst. Ambassade, tlf. 22 12 86 60.

Generelt

For medborgere med andre nasjonaliteter kan visum være påkrevd. Ta kontakt med den aktuelle ambassaden. Bestill visum i god tid før avreise. Vi reserverer oss for eventuelle endringer i visumreglene. 
Spedbarn må også ha pass med foto. Detur er ikke ansvarlig for følgene av at reisende ikke har gyldig pass eller visum.