detur facebook
Bestillings Telefon

815 22 815


Hverdager: Kl. 8:00-20:00

Lørdager og Søndager:

Kl. 09:00-18:00

CT angiografi

Datastyrt røntgentomografi og angiografi

Datastyrt tomografi angiografi (også kalt CT angiografi eller CTA) er en datastyrt tomografiteknikk, som brukes til å visualisere arterie- og venekar i kroppen. Behandlingen foregår på Anatolia Hospital.
CTA kan brukes til å undersøke blodkar mange vesentlige steder i kroppen, inklusive hjerne, nyrer, bekken og lunger. Under visse omstendigheter kan hjertekransårer undersøkes ved CTA, men CTA kan ikke erstatte kransåre-angiografi med kateter. Fremgangsmåten kan oppdage forsnevringer i blodkar så tidlig, at det kan foretas korreksjon.
CTA anatomiske enkeltheter er tydeligere enn både MRI skanning eller ultralyd. I dag får mange pasienter CTA i stedet for et tradisjonelt kateter angiograf. CTA er mer sikkert og langt mindre tidskrevende enn kateter angiografi. 

CTA brukes normalt til følgende formål 

•  Undersøkelse av lungearterier for å utelukke lungeemboli, som dog kan behandles. Dette kaldes en CTPA.
•  Visualisering av blodgjennomstrømning i nyrearterier (som forsyner nyrene) hos pasienter med høyt blodtrykk og pasienter, hvor det er mistanke om nyresykdom. Forsnevring (stenosis) av en nyrearterie er en årsak til høyt blodtrykk (hypertension) hos noen pasienter, og dette kan korrigeres. En datastyrt metode for å se bilder gjør nyre-CT angiografi til en særdeles presis undersøkelse. Brukes også til mulige nyredonorer.
•  Identifikasjon av aneurismer i aorta eller i andre store blodkar. Aneurismer er syke områder i en svekket blodkarvegg, som buler ut -  som en bul i et dekk. Aneurismer er livstruende, da de kan briste.
•  Identifikasjon av disseksjon i aorta eller dets største grener. Disseksjon betyr, at lagene i arterieveggen går fra hverandre - som lagene på en løk. Disseksjon kan medføre smerte og kan være livstruende.
•  Identifikasjon av en liten aneurisme eller arteriovenøs misdannelse i hjernen, som kan være livstruende.
•  Oppdagelse av atherosclerotisk sykdom, som har forsnevret arteriene i benene.
•  Utelukkelse av angina pectoris, især for pasienter med lav til medium risiko. 


Slik gjør du:

Medisinsk behandling og veiledning foregår hos Anatolia Hospital i Antalya. Du kan lese mer på sykehusets hjemmeside.
Du kan på et hvilket som helst tidspunkt komme direkte i kontakt med en lege, før du treffer en beslutning eller forplikter deg til en behandling. Da alle er forskjellige, vurderes hver sak individuelt for at sikre den aller beste kvalitet og pris. 
Kontakt evt. Detur ang. reisearrangement på medicalholidays@detur.com.
Du kontakter Anatolia Hospital ved å fylle ut skjemaet under og klikke på send.

Navn
Etternavn
E-post
Mobiltelefon
Adresse
By
Beskjed