detur facebook
Bestillings Telefon

815 22 815


Hverdager: Kl. 8:00-20:00

Lørdager og Søndager:

Kl. 09:00-18:00

Hellas

Reiser til Hellas-Kreta

Hellas største øy har mye å tilby. Med siNe timiansduftende åser, glitrende bukter, grotter i fjellet og et vennlig folk som ikke er sene med å diske opp når de får besøk! Lei en moped og ta dere rundt for å utforske øyen med små pittoreske byer og taverner rundt hver en sving. Her serveres det greske salater, tzatziki og ouzo i sunne mengder.

Det turkisblå vannet holder en behagelig badetemperatur langt ut på høsten. Det er absolutt ikke vanskelig å forstå hvorfor Hellas er et så populært reisemål. Kreta er den sørligste av Hellas sine ca. 3 500 øyer, og har dermed bare to årstider; en varm, tørr sommer og en mild, fuktig vinter. Klimaet, landskapet og de fruktbare slettene passer perfekt for de avlinger som er tradisjonelle i middelhavsområdet. Her trives olivener, vindruer, fiken og sitrusfrukter.

Chania er den største byen nær Deturs hoteller. Chania ligger flott til på den frodige nordsiden av Kreta, og er også Kretas andre største by med sine drøyt 60 000 innbyggere. Siden antikkens tid, har Chania hatt besøk av mange ulike erobrere, samt blitt preget av ulike folkeslag. Eksempelvis venetianere og ottomanene. Dette kan også se og merkes i byens ruiner. 

Vakre Chania har lykkes med å bevare sin historiske karakter tiltross for den voksende turismen. Chania ansees også for å være en av den vakreste byen i Hellas. I Chanias «gamleby» finner man fargerike og innbydende kafeer, små butikker og en marina med fiskebåter som daglig leverer fersk fisk til restaurantene i område rundt havnen. En ferie på Kreta passer godt for både den som vil slappe av og ta det rolig, og for den som ønsker en mer aktivitetsrik ferie. Her tilbys et bredt utvalg av skjønnhetssalonger og spa, vinsmakinger og kulinariske utflukter, også mer fartsfylte aktiviteter som blant annet; gokart, dykking, sykkelturer og aquapark. Er det kulturen som lokker, finnes det et arkeologisk museum og flere kulturfestivaler med teater- og musikk, vinfestivaler, samt kunst- og fotoutstillinger for å nevne noe. 

Langs den milelange stranden vest for Chania, ligger flere små feriebyer som Platanias, Agia Marina, Kato Stalos og Gerani. Mange av byene har vokst sammen, og det kan være vanskelig å se når den ene byen slutter og den andre begynner. Den trivelige stemningen, nærhetene til stranden og brede utvalget av det meste, gjør Chaniakystens feriebyer til et ideelt reisemål for alle. Varmt velkommen til Kreta! 

"Den solrike øyen Kreta i Hellas venter på deg"

Bestill online

  • Fly & Hotell
  • Kun fly

Restplasser

Velg flyplass

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dager
  • Enveis
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Kun fly
    • Fly & Hotell
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-