detur facebook
Bestillings Telefon

815 22 815


Hverdager: Kl. 8:00-20:00

Lørdager og Søndager:

Kl. 09:00-18:00

Verdt å vite om Gerani

Fakta om Gerani

Strand

Stranden i Gerani byr på alt fra grå og grovkornet sand til brunrød sand og små stener. Det finnes ingen vannsportaktiviteter i området. Fine bademuligheter finnes overalt langs kysten og det blir sjelden dårlig med plass på strendene. Utenfor turistområdene kan du fort finne din egen lille badevik. Stranden i Gerani er klekningssted for havskilpadder av den truede arten Caretta Caretta. Hunnene legger egg fra mail til august og to måneder senere klekker eggene. Ikke besøk strendene på nattestid og rør ikke beskyttelsen ved hekkestedet. Hvis du ser skilpadder, så ber vi om å la de være i fred. Dette for å beskytte den truede arten. Utleie av solsenger og parasoller koster ca. 50 kr/dag for et sett med to stoler og en parasoll.

Barnevennlighet

I Gerani er det ingen fortau og heller ingen store nivåforskjeller. Mye trafikk på hovedveien som går gjennom anlegget. Mange av restaurantene er små, og har ikke plass til store barnevogner. Små barnevogner er å foretrekke. Ellers er Gerani et stille, rolig og hyggelig sted.

Flytid

Ca 4 timer fra Oslo

Innbyggertall

Fastboende: ca 400 personer. I turistsesong: ca 3 000 personer

Offentlig kommunikasjon

I enkelte tilfeller står det på bussen hvor den skal, men man bør alltid spørre bussjåføren hvor bussen går. Regionale og lokale busser kjører over hele øyen. Lokalbussen til Chania går hvert 20. minutt og koster ca. 1,60 euro. Hovedbusstasjonen for lengre reiser ligger i Chania By. Taxi er utstyrt med taksameter som alltid skal brukes. Ved kjøring til hotell kommer en ekstra kostnad på ca. 3 euro, mens man slipper dette om man får tak i taxi ved veien eller ved egne taxiholdeplasser. Cirkaprisen for taxi mellom Agia Marina og Chania er ca. 13 euro. På nattestid er det dobbel takst. Ved lengre utflukter eller kan ofte fastpris avtales på forhånd. Det finnes også taxisjåfører som utelukkende kjører utflukter.

Underholdning

I Gerani er underholdningstilbudet begrenset til et fåtall restauranter og barer. For et større utvalg anbefaler vi en tur til Platanias som ligger i nærheten og er velkjent for sitt livlige uteliv. Her finnes det en stor mengde restauranter, barer, nattklubber og diskotek for enhver smak.

Servicenummer:

Du kan nå vårt personal på telefon +30 6945 229812.

Shopping

Et fåtall suvenirbutikker finnes i Gerani. For shopping anbefaler vi en tur til Platanias eller Chania by. Varer som gull- og sølvsmykker, lær, krydder, oliven-produkter, lokale designerklær og sko er noe av det som er verdt å kjøpe.

Sport & aktiviteter

I Gerani finner man ikke vannsport. Hvis man vil prøve dette kan man dra til stranden i Platanias. Det finnes det vannscooter, fallskjerm etter båt, vannsykler og mye mer. I Gerani kan man dra ut på sykkeltur, både organisert og på egenhånd. Øya kan også by på turmuligheter, dykking, gokart og bowling.

Transfer

Ca 60 minutter fra flyplassen til nærmeste hotell.

Spise ute

Brød og kuvertavgift er forekommer ofte ved bestilling. Et enkelt måltid koster ca. 70 kr, lunsj ca. 90 kr, middag ca. 120 kr og en øl ca. 30kr, vann på flaske ca. 6kr/liter.

Øvrig

Undervannsstrømmer forekommer. Flaggsystem finnes på de fleste offisielle strender i Chania og omegn, men bruk sunn fornuft. Kontroller hvor sterke strømmene er i vannet før du lar barn bade fritt. Kjenner du at det suger utover, bør du la barnet stå ved strandkanten eller gå tilbake til hoteller. Det er mange husløse katter ved hotellene og rundt.

Avstand

Gerani - Flyplass 40 km
Gerani - Chania by 16 km
Gerani - Platanias 3 km
Gerani - Agia Marina 6 km
Gerani - Kato Stalos 8 km

"Den idylliske stranddestinasjonen i hjertet av Kreta"

Bestill online

  • Fly & Hotell
  • Kun fly

Restplasser

Velg flyplass

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dager
  • Enveis
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Kun fly
    • Fly & Hotell
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-