detur facebook
Bestillings Telefon

815 22 815


Hverdager: Kl. 8:00-20:00

Lørdager og Søndager:

Kl. 09:00-18:00

Verdt å vite om Platanias

Fakta om Platanias

Bad

Visse deler av stranden er steinete, andre består av mer finkornet sand. Stranden rundt Platanias er ikke særlig langgrunn da det blir relativt ganske fort dypt. De mer langgrunne partiene av stranden ligger mot nabobyen Agia Marina. Rundt steinrevet i Platanias fritidshavn, finnes gode snorklemuligheter også. Solsenger og parasoller kan leies på stranden mot ekstra kostnad. Utleie av solsenger og parasoller koster ca. 50 kr/dag for et sett på to solsenger og en parasoll. På Kreta kan undervannsstrømmer forekomme og flaggsystem finnes derfor på alle strender. 

Barnevennlighet

Smale fortau og fortauskanter. Nivåforskjeller forekommer. En del biltrafikk på hovedveien som går gjennom byen. Med barn passer den østre delen av Platanias best, ved sandstranden nærmest Agia Marina. Der er også stranden mest langgrunn. 

Flytid

Ca. 4 ½ fra Oslo.

Innbyggertall

Beboere: ca. 800 personer. Turistsesongen: ca. 8000 personer/uke. 

Kommunikasjon

I noen tilfeller er det skilter om hvor bussen går til, men det vil alltid være lurt å spørre hvor den går. Lokalbuss mellom Chania og Platanias går ca. hvert 20 minutt, og koster ca. 1.60 Euro. Hovedbusstasjonen for lengre reiser ligger i Chania by. Taxiene er utrustet med taksameter, som alltid skal anvendes. Cirkapris for taxi mellom Platanias og Chania er 17 Euro. Nattillegg forekommer på kvelds- og nattestid. Ved lengre utflukter eller dagsturer kan pris avtales på forhånd. Det finnes også taxisjåfører som bare opererer med utflukter. 

Uteliv/underholdning

Platanias er kjent for sitt livlige uteliv og underholding både dag og natt. Det finnes masser av restauranter, barer, nattklubber og diskotek for alle aldrer og smak. Også i Chania by er utelivet i gang døgnet rundt i høysesongen(juni – august). 

Servicekontor

Er enda ikke bestemt.

Shopping

I Platanias finnes det et godt utvalg av foretninger og suvenirbutikker. Et større utvalg finner man dog i Chania. Rimelig å kjøpe er gull- og sølvsmykker, lær, krydder, olivenprodukter(olje, såpe, kjøkkenredskaper osv.), lokale merkeklær og sko. 

Sport og aktiviteter

Langs stranden finnes mange forskjellig typer vannsport å være med på, som for eksempel: vannscooter, paragliding etter båt, vannsykler med mer. Det er fine sykkelmuligheter, både organiserte turer og turer på egenhånd er mulig. Øyen kan også tilby aktiviteter som dykking, gokart og bowling. Kreta har også flotte turmuligheter og turstier. 

Transfer

Ca. 45 minutter fra flyplassen til første hotellet. 

Restaurant

Platanias har et stort utvalg restauranter og barer. Brød og kuvertavgift legges ofte til ved bestilling. Et enklere måltid koster ca. 75 NOK, lunsj ca. 100 NOK, en øl ca. 30 NOK, vann på flaske ca. 6 NOK/liter. 

Forøvrig

Store nivåforskjeller, smale gater og fortau samt høye fortauskanter. Gjennom byen går det en trafikkert vei. For de hotellene som ligger på ”landsiden”, må man krysse veien for å komme seg til stranden. Barn bør ikke krysse veien uten tilsyn. På Kreta er det en del villkatter, så man må regne med at de også kan oppholde seg ved hotellene. 

Avstand

Platanias – Flyplassen 24 km
Platanias – Chania By 10 km
Platanias – Agia Marina 1 km
Platanias – Gerani 3 km
Platanias – Kato Stalos 3 km

"En populær feriedestinasjon for enhver smak"

Bestill online

  • Fly & Hotell
  • Kun fly

Restplasser

Velg flyplass

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dager
  • Enveis
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Kun fly
    • Fly & Hotell
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-