detur facebook
Bestillings Telefon

815 22 815


Hverdager: Kl. 8:00-20:00

Lørdager og Søndager:

Kl. 09:00-18:00

Verdt å vite om Rethymnon

Fakta om Rethymnon

Avstand

Rethymnon - Flyplassen 70 km Rethymnon - Chania By 64 km Rethymnon - Heraklion 80 km

Bad

Den lange sandstranden begynner midt inne i byen og strekker seg flere kilometer østover fra byen. Jo nærmere byen, jo mer folksomt er det. Noen deler er steinete, mens andre består av finkornet sand. Det er også veldig langgrunt enkelte steder, spesielt inne ved byen. Solstoler og parasoll kan leies på stranden og koster ca 50kr per dag for to stoler og en parasoll. Her finnes også flere aktiviteter og vannsporter å ta del i. Langs stranden går også hovedgaten med flere restauranter og barer. På Kreta kan undervannsstrømmer forekomme og det er flaggsystem på alle strender.

Barnevennlig

Under sommermånedene stenges deler av strandpromenaden helt for biltrafikk og gjøres om til en trivelig gågate. Her finnes det mye underholdning for hele familien. I byparken er det en stor lekeplass, like ved Agios Giorgios kirke. Det er lett å ta seg rundt med barnevogn i gågaten og gamlebyen.

Flytid

Ca 4 timer fra Oslo

Guideservice

Begrenset guideservice. Hotellbesøk utgår, men reiseledere finnes på vårt servicekontor i Chania og er tilgjengelig på telefon og sms ved eventuelle problemer eller utfluktsbestillinger.

Innbyggertall

Ca 40 000 innbyggere

Offentlig transport

I enkelte tilfeller finnes det skilter om hvor bussen skal, men du burde alltid spørre hvor bussen går. Regional- og lokalbusser kjører over hele øyen. Lokalbussen til Chania koster ca 6€. Hovedbusstasjonen ligger i utkanten av byen, til vest, mellom hovedgaten og strandveien. Taxiene har takstameter, som alltid skal benyttes. For henting på hotellet kommer et tillegg på 3€ i motsetning til om den praies på gaten eller på en taxistasjon. For taxi mellom Agii Apostoli og Chania koster det ca. 7€. Det er doble takster på nattestid. Ved lengre utflukter eller dagsturer kan fastpris avtales. Det finnes taxisjåfører som kun kjører utfluktsturer.

Underholdning

I området fra den venetianske havnen og opp til fortezzan finnes det mest populære nattelivet. Barer, musikkbarer og diskotek blandet med trivelige tavernaer og kafeer. For barnefamilier finnes det mye å se og gjøre i gamlebyen. Vil dere komme dere bort fra byen en dag anbefales en tur til badelandet Watercity som er Kretas største badeland. Det ligger ca. en time fra Rethymnon, bortenfor Heraklion.

Servicenr.

+30 694 497 35 67

Shopping

I Rethymnon sentrum finnes flere butikker. Mange butikker og større supermarkeder har stengt på søndager. Ellers er åpningstidene 10:00-14:00, med kveldsåpent 18:00-21:00 tirsdag, torsdag og fredag. Turistbutikker er mer fleksible med åpningstidene. Marked med lokale varer finner du torsdager ved nye marinaen og på lørdager ved busstasjonen. Populære produkter å handle med seg hjem er velgjørende olivenprodukter, som olivenolje og olivensåper. Annet som finnes er gull, sølv, skinn og sko.

Sport & aktiviteter

Langs strendene finnes mange ulike vannsporter å velge mellom som vannscooter, fallskjerm etter båt, vannsykler mm. Det arrangeres sykkelturer, både organisert og på egenhånd. Øyen tilbur også gode turmuligheter, dykking og fjellklatring.

Tilgjengelighet

Enkelte nivåforskjeller, smale gater med mye trafikk i den nye delen av byen. I gamlebyen, langs strandpromenaden er det om sommeren bilfritt med god fremkommelighet.

Transfer

Ca 1 time og 30 minutter fra flyplassen til første hotellet.

Spise ute

Et stort tilbud av restauranter. Brød og kuvertavgift kommer ofte i tillegg ved bestilling. Et enklere måltid koster ca. 70 NOK, lunsj ca. 90 NOK, middag ca. 120 NOK, en øl ca. 30 NOK, vann på flaske ca. 5 NOK/liter.

Øvrig

I juni og begynnelsen av juli legger den utrydningstruede Caretta-Caretta skilpadden sine egg. Det finnes en spesiell strand som er avskjermet til skilpaddene, men mange jobber sammen for å hjelpe dem. Oppdager du avsperringer, vennligst respekter dem. I de steinete områdene av stranden kan det forekomme kråkeboller og badesko anbefales. Skulle du bli stukket kan du få hjelp på nærmeste apotek. Stikket i seg selv er ikke farlig eller giftig, men kan gjøre vondt. Som med alle sår finnes det infeksjonsfare og såret burde behandles.

"En populær feriedestinasjon for enhver smak"

Bestill online

  • Fly & Hotell
  • Kun fly

Restplasser

Velg flyplass

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dager
  • Enveis
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Kun fly
    • Fly & Hotell
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-