detur facebook
Bestillings Telefon

815 22 815


Hverdager: Kl. 8:00-20:00

Lørdager og Søndager:

Kl. 09:00-18:00

Verdt å vite om Hellas

Fakta om Hellas – Kreta

Areal

8261 km2. Ca 260 km fra øst til vest, og ca. 60 km. fra nord til sør.

Elektrisitet

220 volt. Adapter behøves ikke. 

Helligdager

1/1 – Nyttårsdag. 6/3 – Theofaneia. 25/3 – Nasjonaldag. 1/5 – Arbeidernes dag. 16/06 – Religiøs helligdag for en hellige ånd. 15/8 – Religiøs helligdag for Jomfru Maria. 2/12 – Juledag. 

Kredittkort

Alle internasjonale kredittkort kan anvendes på de større hotellene, restaurantene og butikkene. Minibank finnes på alle våre reisemål.

Generell fakta om Hellas og Kreta

Kreta er Hellas største øy. Befolking: ca. 550 000 på Kreta, ca. 11.2 millioner i hele Hellas. Hovedstaden heter Athen. Majoriteten(98 %) av grekerne er greskortodoks-kristne, 2 % er muslimer. Gresk er det dominerende språket, men på turistreisemålene snakker de fleste også engelsk. 

Mat og drikke

Brød og kuvertavgift tilkommer ofte ved bestilling. Et enklere måltid koster ca. 70 NOK, lunsj koster ca. 95. Middag ca. 120 NOK, en øl ca. 30 NOK, flaskevann ca. 6 NOK/liter. 

Shopping

Sølv, keramikk, skinn- og lærvarer og olivenprodukter. Noe begrenset med shopping i turistbyene, større utvalg finnes i Chania. Pruting forekommer i de såkalte turistbutikkene og i forbindelse med større kjøp.

Sesong

Kreta lokker flest besøkende på sommeren, men har også et mildt vinterklima. Luftkondisjoneringen på hotellene er i gang under høysesongen, omtrent fra midten av juni til midten av september. De fleste/mange hoteller åpner utendørsbassengene i begynnelsen av mai og holder dem åpne frem til oktober. Utvalget av aktiviteter, antall mat- og fornøyelsestilbud, samt solsenger på stranden er ofte mindre i lavsesongen. Fasilitetene på hotellet kan også være noe begrenset i lavsesongen.

Telefon/internett

Mobiltelefoner virker stort sett bra og har også stort sett god dekning. Fra hotellet er det ofte dyrt å ringe. Det billigste er å ringe fra automater med telefonkort man får kjøp på OTE. Internettkafeer er det rikelig av, og mange av hotellene har også trådløst internett. Husk å skru av mobilt internett på mobil og data, da kostnaden for bruk av data i utlandet kan bli veldig dyrt. For å ringe til Norge, slå landsnummer 0047/+47 først, før mobilnummeret.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Vaksinasjoner

Ingen obligatoriske vaksiner. På www.reiseklinikken.no finner man informasjon om reisevaksiner. For øvrig informasjon, vennligst kontakt din fastlege eller ditt lokale legekontor for evt. mer info. 

Valuta

Euro(€). Vi anbefaler og veksle før avreise da kursen ofte er bedre her enn på de lokale vekslekontorene der nede. Minibanker fungerer ellers som her hjemme. 

Visum og pass

Visum er ikke påkrevd for skandinaviske borgere. Passet må være gyldig under hele oppholdet på Kreta. For mer informasjon kontakt den Greske Ambassade i Oslo – 224 427 28.

Øvrig

Utendørsbassengene er ikke oppvarmet. Det er vanlig å gi 5-10% tips på restaurant. Glem heller ikke stuepikene på hotellet og bussjåføren om du er på utflukt. Vann på flaske anbefales. 

"Den solrike øyen Kreta i Hellas venter på deg"

Bestill online

  • Fly & Hotell
  • Kun fly

Restplasser

Velg flyplass

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dager
  • Enveis
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Kun fly
    • Fly & Hotell
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-