detur facebook
Bestillings Telefon

815 22 815


Hverdager: Kl. 8:00-20:00

Lørdager og Søndager:

Kl. 09:00-18:00

Tenerife

Reiser til Tenerife

Vinteren 2017-18 nyhet - Tenerife

Tenerife er den største og med sine ca en million innbyggere den mest befolkede av Kanariøyene. Øya har vært kjent som sydendestinasjon siden 1960-tallet og byr i tillegg til sol og bad på en vakker natur med mange enestående naturattraksjoner for hele familien og en rekke veldesignede golfbaner.

Midt på øya ligger det høyeste fjellet i Spania, vulkanen Teide, hvis topp når 3718 moh. Teide deler øya i to klima: ørkenlignende, tørt i sør, samt evig grønt og kjøligere i nord er begge fortryllende på sin egen måte. Øyas kyst består for det meste av mørk lavasand fra vulkanen. El Teide er også en beskyttet nasjonalpark.Man kan nå området med Las Canadas krateret på 3555m via en taubane om været tillater det. Fottur til toppen krever spesiell tillatelse.

Tenerife er også kjent for å arrangere verdens nest største karneval, etter Rio de Janeiro. Øya blir besøkt av 5 millioner turister hvert år. Den største konsentrasjonen av hoteller ligger sør på øya, men fi finner også turistområder både på vest- og nordkysten av øya.Tenerife har noe for alle - en avslappende og fredelig ferie eller aktiv ferie. Øya har to flyplasser, en i nord og "Aeropuerto de Reina Sofia" i sør. 

Santa Cruz er hovedstaden på øya, som siden 1927 har konkurert med Las Palmas på Gran Canaria om å være øygruppens hovedstad.Byen ligger nord på øya og det tar ca en time å kjøre dit fra sydkysten.Her finner du bygningen som ligner på Sydney Opera House, Auditori de Tenerife Adán Martin.Ved siden av Santa Cruz busstasjonen finnes El Corte Ingles varehus og innen gangavstand et annet populært kjøpesenter, Meridiano, som huser både populær kjedebutikker og forretninger som selger merkevarer. Turistinformasjonen ligger ved torget. Byen har en av øyas mange strender, Las Teresitas, hvis spesialitet er lys, importert sand fra Sahara-ørkenen. Santa Cruz er vertskap for verdens nest største karneval hvert år. I februar starter feiringen på en fredag og festen avsluttes ikke før neste onsdag. Universitetsbyen La Laguna sitt historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du se den vakre katedralen og statuen av jomfruen av Candelaria. De fargerike husene, gamle bygninger med vakker arkitektur, mange små kafeer og trange gater skaper en unik atmosfære i det bilfrie sentrumet.

Den nordlige havnebyen Puerto de La Cruz kan fortsatt fornemme ekte kanarisk landsby atmosfære. Hit kan du reise på en dagstur og besøke for eksempeli den botaniske hagen og dyreparken Loro Parque.

"Detur har et av norges beste utvalg av feriereiser til Tenerife"

Bestill online

  • Fly & Hotell
  • Kun fly

Restplasser

Velg flyplass

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dager
  • Enveis
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Kun fly
    • Fly & Hotell
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-